TALLENNE: Kaikki tapahtumista(ni): Tekoäly tapahtumissa

27.03.2024
Jaa


Maaliskuussa 2024 järjestetty Kaikki tapahtumista(ni): Tekoäly tapahtumissa -webinaari sukeltaa syvälle siihen, miten tekoälyä voidaan hyödyntää tapahtumien markkinoinnissa ja järjestämisessä. Webinaarin asiantuntijavieraana on tekoälymarkkinointitoimisto Aihio Digitalin perustaja Oskari Ilomäki.

Katso webinaaritallenne:

1. Mitä tekoäly on ja miksi se on hyödyllinen tapahtumien järjestämisessä?

Oskari Ilomäki avaa webinaarin perusteilla: tekoäly ei ole vain futuristinen konsepti, vaan käytännöllinen työkalu, joka analysoi valtavia tietomääriä ja tarjoaa niistä päätelmiä. Tekoäly voi esimerkiksi:

  • Luoda tapahtumasivuja salamannopeasti.
  • Sparrata tapahtuman teemaa ja sisältöideoita.
  • Auttaa kohderyhmien tunnistamisessa ja markkinoinnin kohdentamisessa.

Esimerkiksi ChatGPT ja Google Gemini tarjoavat työkaluja, joilla voi rakentaa tapahtuman markkinointitekstiä sekä suunnitella somemainoksia.

2. Tekoälyn hyödyntäminen tapahtumasivujen suunnittelussa

Yksi webinaarin käytännön esimerkki on tekoälyn käyttö tapahtumasivujen sisällöntuotannossa. Oskari demonstroi, miten tekoälyn avulla voi luoda napakan tapahtumakuvauksen:

  • Promptaus on avainasemassa: Anna tekoälylle selkeä briiffi. Esimerkiksi: ”Luo 500 sanan tapahtumakuvaus, jossa kerrotaan tapahtuman aiheena olevan digitaalinen markkinointi tapahtumissa.”
  • Inhimillinen ote: Tekoälyn luomat tekstit ovat hyvä pohja, mutta tekstiä kannattaa aina muokata oman tapahtuman brändiin sopivaksi. Tekoälytekstin myös tunnistaa helposti, eikä suoraan tekoälytyökalusta tuotu teksti välttämättä luo luotettavaa kuvaa tapahtumajärjestäjästä.

3. SOME- ja sähköpostimarkkinointi

Sosiaalinen media:

Webinaarissa käydään läpi AIDA-mallin käyttöä somemainosten kirjoittamisessa (Attention, Interest, Desire, Action). Tekoäly voi auttaa esimerkiksi seuraavissa:

  • Mainostekstin laatimisessa.
  • Sopivien hashtagien valinnassa.
  • Kohderyhmälle suunnatun viestin muotoilussa.
Sähköpostimarkkinointi:

Sähköposti on edelleen tehokas tapa tavoittaa osallistujia, etenkin B2B-tapahtumissa. Tekoäly voi:

  • Generoida useita eri vaihtoehtoja sähköpostiteksteiksi.
  • Testata, mikä viesti toimii parhaiten eri kohderyhmille.

4. Kohderyhmän analysointi ja markkinoinnin kohdentaminen

Ilomäki muistuttaa, että tekoälyä voi hyödyntää aiemman tapahtumadatan analysointiin. Data voidaan syöttää tekoälylle, joka voi tunnistaa yleisimmät osallistujaprofiilit ja antaa vinkkejä, miten tavoittaa heidät paremmin.

5. Kokeile ja löydä sopiva työkalu

Webinaarissa esitellään useita tekoälytyökaluja, kuten ChatGPT, Google Gemini ja Writecream. Näistä jokaisella on omat vahvuutensa, ja Ilomäki kannusti testaamaan rohkeasti eri vaihtoehtoja oman liiketoiminnan tarpeisiin.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.