Kaikki tapahtumista(ni) – Jakso 2: Tapahtumien rahavirrat

11.10.2022
Jaa

Kaikki Tapahtumista(ni) webinaarisarjan toisessa jaksossa asiantuntijavieraana on Talenomin Krista Riekki. Kristan kanssa keskustellaan tapahtumien rahavirroista ja käydään läpi esimerkiksi eri maksutapojen hyviä ja huonoja puolia, sekä taloushallinnon integraatioita.

Eri maksuvaihtoehdoista Krista suosittelee käytettäväksi verkkomaksuja, sillä tällöin maksut kirjautuvat selkeästi käytettyyn järjestelmään ja osallistumismaksut tulee kerättyä heti ilmoittautumisen yhteydessä. Käteisen kanssa sen sijaan kannattaa olla tarkkana – lipas ovella tyyppinen ratkaisu menee herkästi metsään, sillä käteisenkin kanssa tulisi olla käytössä kassajärjestelmä josta rahaliikennettä pystytään seuraamaan.

Laskutuksessa sen sijaan tulee huomioida se, että laskutustiedot tulee varmasti kerättyä oikein – suositeltavaa on ihan järjestelmätasolla heti alusta alkaen ohjata prosessia jotta osallistujan on helppo kirjoittaa tiedot oikein. Näin vältetään tapahtuman jälkeinen sähköposti – tai puhelinrumba, kun osallistuneilta aletaan kyselemään väärin kirjoitettujen nimien tai osoitetietojen perään!

Laskutyypeistä Krista suosittelee käytettäväksi verkkolaskua tai kuluttajille suunnattua e-laskua, sillä paperisen laskun kanssa on aina olemassa riski siihen, että lasku katoaa matkalla ja maksut viivästyvät näin ollen aivan turhaan. Maksamattoman laskun perusteella osallistujalta voidaan evätä tapahtumaan pääsy, mutta siitä tulisi olla sovittuna laskutusehdoissa selkeästi. “Hyvä keino ehkäistä tällaiset tilanteet on rakentaa tapahtumanhallinta niin, että pääsylipun tapahtumaan saa vasta kun lasku on maksettu” Krista vinkkaa.

Jakson aikana keskustellaan myös siitä, mitä mahdollisuuksia tapahtumajärjestäjällä on jos lasku kerta kaikkiaan jää maksamatta – miten maksut viime kädessä saadaan perittyä? Entä miten tulee toimia, kun tapahtumalippuun sisältyy eri arvonlisäverokannoilla laskutettavia tuotteita? Onko Kristan korviin kantautunut mitään vipulikonsteja, joissa alvikikkailulla saataisiin lipun hintaa hilattua alemmas?

Mm. näihin kysymyksiin löydät vastauksen itse webinaarijaksosta, joka on maksutta katseltavissa Eventillan YouTube-kanavalla ⬇️


Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.