Uuden version valmistelua

23.02.2011
Jaa

Me täällä Eventillassa haluamme pitää huolen siitä, että asiakkaillamme on jatkuvasti käytössään helppokäyttöinen ja ominaisuuksiltaan kattava tapahtumahallinnan palvelu. Eventilla on joustava alusta, jonka päälle kehitämme jatkuvasti uusia ominaisuuksia.

Tässä prosessissa te, arvoisat asiakkaamme, olette ensisijaisen tärkeässä roolissa.

Käytämme kehityksessä ketterän kehityksen mallia, jossa lyhyillä kehityspyrähdyksillä, sprinteillä, tuodaan uusia versioita käyttäjille.. Mallin taustalla on ajatus, että mitä pienempään kokonaisuuteen kerralla keskitytään, sitä paremmin uusi versio voidaan suunnitella, dokumentoida ja testata. Nopea julkaisuväli tuskin haittaa käyttäjiäkään, jotka saavat uusia ominaisuuksia useita kertoja vuodessa käyttöönsä.

Miten mukaan otettavat uudet ominaisuudet sitten päätetään? Se on helppoa, kuuntelemme teidän palautteitanne ja toimimme sen mukaisesti. Palautteista muodostetaan ominaisuustoiveita omaan lokeroonsa, josta poimimme eniten toivotut sekä tärkeäksi koetut ominaisuudet mukaan seuraavaan kehityspyrähdykseen.

Kun uuteen versioon mukaan otettavat ominaisuudet on päätetty, aloitetaan ohjelmointivaihe. Tässä kohti tuotekehitystiimimme purkaa ominaisuudet muutaman tunnin kokoisiksi tehtäviksi ja alkaa koota eri osa-alueiden palasia yhteen. Usein otamme matkaan myös graafisen suunnittelijan, joka pitää huolen siitä että käyttöliittymän puolella asiat esitetään ymmärrettävällä tavalla.

Ohjelmointivaihe kestää noin 2-3 viikkoa, jonka jälkeen julkaisuehdokas siirretään testausympäristöömme. Täällä versiolle suoritetaan sekä automaattinen testaus että aivan oikeiden ihmisten suorittama käyttötapaustestaus. Uusille ominaisuuksille luodaan ohjelmointivaiheen aikana omat käyttötapauksensa ja sekä uusien että vanhojen ominaisuuksien testit suoritetaan aina kaikille julkaistaville versioille.

Testauksen jälkeen teemme koeasennuksen tuotantopalvelimella olevalle sisällölle. Mikäli tässäkään vaiheessa ei havaita ongelmia, päivitämme uuden version asiakkaidemme käyttöön.

Kokonaisuudessaan tähän kehityspyrähdykseen kuluu kalenteriaikaa noin kuukauden verran. Uutta versiota aletaan yleensä suunnitella heti julkaisun jälkeen, tällä hetkellä kehitystahti on ollut noin 5-6 päivitystä vuodessa.

Otamme mielellämme vastaan uusia kehitysideoita ja toiveita Eventilla-palvelun suhteen, voit jättää niitä meille esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen tuki@eventilla.com sekä voit toki aina myös soittaa meille numeroon 040 160 5155.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.