Viestinnän tulevaisuus -seminaari 2023 ”Teemana luottamus”

03.01.2024
Jaa

Joulukuinen Helsinki on kaunis, vaikka räntäsade vihmookin kulkijaa naamaan Bulevardin jouluvaloja ohitettaessa. Matka käy rivakasti Sofia Helsingin Snockin saliin, jossa iloinen puheensorina ohjaa tulijan narikan kautta suoraan kompaktiin ja kauniiseen seminaaritilaan. Oma nimi löytyy ovella listalta vaivatta, ja aurinkoiset Viesti ry:n toimijat toivottavat jokaisen tulijan lämpimästi tervetulleeksi.

Juhlasali on koristettu Viestin brändivärejä toistavin ilmapalloin ja värivaloin. Jokainen tulija saa nimilapun rintaansa, ja uusien tuttavuuksien teko voi alkaa! Baaritiskillä on drinkkilistan sijaan ovelasti esillä ensikevään Viestinnän johtamisen koulutusohjelman sisältö – jokainen tiskillä norkoillut varmasti tuli sen lukeneeksi!

Viestinnän ammattilaiset ovat selvästi sosiaalista väkeä, sillä uusia ja vanhojan tuttavuuksia tervehditään iloisesti ja porukkaan on helppo tulla mukaan. Ihmeen tehokkaasti ihmiset kuitenkin saadaan paimennettua paikoilleen istumaan virallisen seminaariohjelman alkaessa – seminaari järjestetään hybiriditapahtumana joten aikataulusta on pidettävä tiukasti kiinni. Ohjelma pyörähtää käyntiin toimittaja Rosa Kettumäen varmoissa otteissa. Etäilijät huomioidaan juontajan ja puhujien toimesta esimerkillisesti, ja tapahtuman aikana käytössä oleva chat kerää kaikki osallistujat yhteen osallistumistavasta huolimatta. 

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Paasikoski avaa seminaari-illan puheenvuorot kertomalla viranomaisviestinnän näkökulmasta ja Suomen kansalaisten luottamuksesta erilaisiin julkisiin toimijoihin. On selvää että viime vuosien turbulentissa ympäristössä kansalaiset kaipaavat luotettavaa viestintää ja luottamuksesta viranomaisia kohtaan on hybridiviestinnän ympäristössä pidettävä aiempaankin tarkemmin huolta. Viestinnän dosentti Elisa Juholin korosti omassa puheenvuorossaan, ettei täydellinen luottamus ole missään nimessä tavoiteltava tila, vaan keskustelun tukahduttamista. Hänen mukaansa luottamusta tulisi ajatella janana, jonka positiiviselle puolelle kaikkien organisaatioiden tulisi pyrkiä. Juholin muistutti myös aiheellisesti, ettei luottamus rakennu pelkällä viestinnällä, vaan myös teoilla. Tulevaisuustutkija Ilkka Halava herätteli puheenvuorossaan kuulijoita valmistautumaan tulevaisuuden kiihtyvään muutostahtiin – huomisen haasteista ei selvitä eilisen resepteillä!

Illan positiivinen yllätys oli paneelikeskustelu, joka hienoista ennakkoasennetta vastaan olikin kiinnostava, viihdyttävä ja reipashenkinen. Rosa Kettumäki haastoi Jani Nurisaloa, Susan Patrosta ja Jussi Salmea kiinnostavasti mutta ystävällisellä asenteella. Illan ehdoton huipennus oli kuitenkin improvisaatioteatteri Stella Polariksen hulvaton esitys, jossa improvisoitiin mm. Viestijän joululaulu jossa vihdoinkin kertosäkeessä päästiin sinne päätöksenteon kulmahuoneisiin.

Viestinnän tulevaisuus -seminaarin lipunmyynti toteutettiin Eventillalla, mikä mahdollisti ilmaiset liput Viestin jäsenille sekä eri hintaiset liput muille etäosallistujille ja paikan päällä osallistuneille. Oma osallistuminen oli myös helppo peruuttaa tai vaihtaa paikan päällä osallistuminen striimilippuun esimerkiksi sairastapauksen osuessa kohdalle. Näin varmistettiin että seminaariin pääsee paikan päälle osallistumaan mahdollisimman moni halukas – tapahtuma nimittäin myytiin nopeasti loppuun, ja jonotuslistallekin tuli käyttöä!

Viestinnän tulevaisuus -seminaarin ilmoittautuminen toteutettiin Eventillalla.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.