Tapahtumat saumattomaksi osaksi myyntiputkea: Eventilla <3 Hubspot

27.10.2022
Jaa

Eventillan integraatio Hubspotiin mahdollistaa molempien työkalujen fiksun käytön juuri siihen, mihin ne on tarkoitettu. Hubspot on monelle tuttu markkinoinnin automaatiojärjestelmä, jonka avulla markkinoinnista, myynnistä ja asiakasrekisterin hallinnasta saadaan rakennettua yhtenäinen kokonaisuus.

Tapahtumat inbound markkinoinnin kärkenä

Inbound-markkinointi on Hubspotin keskiössä – järjestelmä on rakennettu mahdollistamaan markkinoinnin tuottamien sivusto (tai tapahtuma) vierailijoiden konvertoituminen lämpimiksi liideiksi myynnille. Inbound-markkinoinnissa on tärkeää tuottaa kohderyhmälle kiinnostavaa sisältöä, innostaa ja ehkäpä jopa opettaa heille jotain uutta – mutta myös saada sisältöä kuluttavien henkilöiden yhteystiedot välitettyä myynnille. Mikäs sen parempi tapa kerätä sisällöistäsi kiinnostuneiden henkilöiden yhteystietoja, kuin järjestää heille hyödyllisiä tapahtumia! Etenkin B2B-puolella webinaarien hyödyntäminen markkinoinnissa on ollut kovassa nosteessa viime vuosien aikana.

Pssssst. Kaipaatko vinkkejä webinaarien järjestämisesen? Täältä löytyy!

Tapahtumat Eventillan tapahtumanhallintatyökalulla

Tapahtumanhallintajärjestelmä on ehdottomasti toimivin työkalu tapahtumien fiksuun järjestämiseen. Tapahtumanhallintajärjestelmät mahdollistavat tyylikkäät tapahtumasivut, ilmoittautumisten vastaanoton ja hallinnoinnin sekä muiden perustoiminnallisuuksien lisäksi myös vinon pinon muita käteviä ominaisuuksia. Esimerkiksi jonotuslistat täyteen buukatuissa tapahtumissa, avec- ja ryhmäilmoittautumiset sekä maksujen vastaanotto ovat ominaisuuksia, joita ei muuhun käyttötarkoitukseen rakennetuista järjestelmistä samaan tapaan löydy.

Tapahtumanhallinnan erikoisuuksia ovat myös osallistujatietojen muokkaus, joka tarvittaessa voidaan sallia ilmoittautuneille. Oman ilmoittautumisen peruminen, muokkaus tai vaikkapa osallistujan vaihtaminen onnistuu ilman järjestäjän kontaktointia. Ylimääräisen yhteydenoton pois jäänti säästää sekä tapahtuman järjestäjän että osallistujan aikaa!

Tiettyyn aihealueeseen erikoistuneen järjestelmän käytössä on spesifien ominaisuuksien lisäksi myös se hyvä puoli, että organisaation eri tiimit voivat käyttää kukin omia järjestelmiään. Jokaisella myyjällä ei tarvitse olla pääsyä tapahtumanhallinnan puolelle, eikä jokaisen markkinointitiimiläisen tarvitse päästä CRM:n puolelle – kunhan tiedonkulku eri järjestelmien välillä on varmistettu toimivilla integraatioilla.

Eventilla integroituu saumattomasti markkinointiautomaatioiden työkaluun Hubspotiin, kuten seuraavassa kappaleessa kuvataan!

Osallistujatiedot myyntiliideiksi

Tapahtumanhallintajärjestelmä Eventillan integroiminen Hubspotiin mahdollistaa molempien järjestelmien järkevän käytön. Integraatiossa data liikkuu vaivattomasti järjestelmien välillä, jolloin tapahtumasi solahtavat luontevasti osaksi myyntiputkeasi. Tärkeintä siirrettävää dataa ovat osallistujatiedot, jotka siirtyvät integraation avulla suoraan Eventillasta Hubspotiin. Tiedot osallistumisesta saadaan kohdennettua jo CRM:stä löytyviin henkilöihin ja uudet tuttavuudet voidaan tuoda Hubspotin puolelle uusina liideinä.

Psssst. Etkö halua kaikkien tapahtumiesi osallistujatietoja Hubspotin puolelle?

Ihan ymmärrettävää. Pienenkin yrityksen CRM paisuu herkästi hurjan laajaksi ja ohjelmistojen laskutuksen perustuessa siellä säilytettävän datan määrään on ainoastaan järkevää miettiä tarkkaan, mistä tapahtumista tiedot tarvitsee CRM:n puolelle viedä. Eventillan Hubspot-integraatiosta voi tapahtumakohtaisesti napsauttaa tietojen viemisen pois päältä tai tarvittaessa estää jonkin tietyn kentän sisältämän tiedon siirtymisen. Esimerkiksi ruokavaliotietoja on useimmiten aivan turhaa viedä Hubspotiin! Valitsemalla haluamasi tiedot integraatioon mukaan vältyt isolta työltä kun on aika siivota CRM:ää, etkä maksa turhaan esimerkiksi sisäisten tapahtumiesi osallistujien säilyttämisesta Hubspotissa.

Milloin on henkilökohtaisen yhteydenoton aika?

Myyjien aika on usein kortilla, joten jokaisen osallistujan kontaktointi jokaisen tapahtuman jälkeen erikseen ei useimmiten ole mahdollista. Eikä se kyllä useimmiten ole edes järkevin tapa toimia! Pahimmassa tapauksessa liian nopea yhteydenotto tapahtuman jälkeen pelästyttää osallistujan, eikä hän enää jatkossa halua osallistua tapahtumiisi. Sen sijaan osallistumistietoja kannattaa hyödyntää markkinoinnin kohdennuksessa tapahtuman jälkeen. Henkilö osallistui hybriditapahtumia käsittelevään koulutukseen – kiva! Ehkä häntä kiinnostaisi aiheesta kirjoitettu opas? Ehkäpä hänet voisi kutsua tulevaan virtuaalitapahtumien järjestämistä koskevaan koulutukseen… Automaatioiden avulla kohdennettu markkinointi lämmittelee liidiä myyntiä varten taustalla, ilman liikaa resurssien sitomista. 

Mistä sitten voi tietää, milloin aika olisi kypsä henkilökohtaisen myyntiprosessin aloitukselle?

Hubspotissa on mahdollista pisteyttää järjestelmästä löytyviä kontakteja valittujen toimintojen mukaan – esimerkiksi oppaan lataamisesta, sähköpostin klikkaamisesta tai juurikin tapahtumaosallistumisesta on mahdollista määrittää liidille tietty määrä pisteitä. Kun pisteitä on kertynyt tarpeeksi – eli liidi vaikuttaa lämpimältä, voidaan se nostaa myyjien kontaktointilistalle ja matka liidistä asiakkaaksi voi toden teolla alkaa.

Käytössä jokin muu järjestelmä kuin Hubspot? Ei hätää, tutustu muihin integraatioihimme täältä!

Kysyttävää?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.